Ondersteuning bij offerte/tenderfase

Vanaf het moment dat een aanbieding gemaakt moet worden ga ik samen met mijn opdrachtgever zitten om te kijken of dit project ook door hem uit te voeren is, of de bezetting te regelen is met eigen mensen of dat we een andere partij mee moeten nemen in dit traject.

Hierbij overleggen we wat we wel aan kunnen bieden of wat te risicovol is en niet haalbaar is.

Verder bepalen we wat het beste prijsniveau is om aan te bieden.

Ik neem de gegevens mee en werk deze uit tot een nette offerte.
Na goedkeuring van mijn opdrachtgever kan deze ingediend worden bij zijn klant.

Voordeel voor mijn opdrachtgever is dat hij altijd een sparring partner heeft waarmee hij kritisch kan discussiëren over zijn aanbieding en waarbij we samen in het voortraject valkuilen proberen te voorkomen. Verder heeft hij zijn handen vrij voor andere zaken, omdat hij niets meer aan de aanbieding hoeft te doen.